Αρχική > Frontpage > Useful Info > Kάνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας ξαναεπισκεφτούν

Kάνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας ξαναεπισκεφτούν

Τι κάνει μια ιστοσελίδα πετυχημένη; Φυσικά η επισκεψιμότητά της!  

Οι πελάτες –επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, έρχονται σε εσάς μέσω κάποιας διαφήμισης, μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook ,το Instagram, ή το Twitter,  μέσω κάποιου γνωστού που την βρήκε ενδιαφέρουσα και την πρότεινε, ακόμα και…τυχαία!

 Με όποιον τρόπο και να έρχονται σε εσάς, είναι επιτυχία! Μεγαλύτερη όμως επιτυχία είναι το να επιστρέφουν σε εσάς! Να αλληλεπιδρούν με την σελίδα σας, να επισκέφτονται καινούριες ενότητές της και γενικά να υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει πως κάτι κάνατε καλά, το προϊόν και οι υπηρεσίες σας αποφέρουν καρπούς, επενδύσατε στην ιστοσελίδα σας,ασχοληθήκατε μαζί της και οι κόποι σας ανταμείφθηκαν. Δεν είστε ο κάτοχος μιας ‘απλής’ σελίδας από τις πολλές που… κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά μιας αξιόπιστης και ποιοτικής ιστοσελίδας που οι αναγνώστες – πελάτες επιλέγουν να ξαναεπισκεφτούν. Ωραίο δεν ακούγεται;

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους για να κάνετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε να σας ξαναεπισκεφτεί:

  • Επιμεληθείτε την εμφάνιση. Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα αυτή που μένει. Δημιουργήστε μια ελκυστική και προσεγμένη σελίδα για το κοινό σας. Δώστε μια σύγχρονη εικόνα που αντιπροσωπεύει εσάς και την επιχείρησή σας.  Συμπεριλάβετε καλογραμμένα άρθρα και φρέσκο περιεχόμενο που θα μένει στους επισκέπτες σας. Τα πάντα παίζουν ρόλο, οι εικόνες ακόμα και η επιλογή μιας ωραίας γραμματοσειράς που δεν κουράζει, προϊδεάζει τον επισκέπτη να προτιμήσει εσάς από μια ανταγωνιστική σελίδα, όταν του ξαναπαρουσιαστεί η ανάγκη.

Σημαντικό – φροντίστε το λειτουργικό κομμάτι να είναι εξίσου αποδοτικό. Η ευκολία στην χρήση ,ο προσανατολισμός –το πώς φαίνεται η σελίδα σας στους φυλλομετρητές π.χ. Google Chrome ,Safari αλλά και εάν είναι mobile friendly-  είναι καθοριστικό για να έχουν οι χρήστες μια καλή εμπειρία πλοήγησης.

  • Ανανέωση. Η απλή λογική μας λέει πως ο επισκέπτης, με την ίδια ευκολία που επισκέφτηκε αρχικά την ιστοσελίδα και εφόσον τον ικανοποίησε αυτό που είδε, θα την ξαναεπισκεφτεί για να δει κάτι καινούριο –εφόσον αυτό υπάρχει!-  . Φροντίστε λοιπόν να ενημερώνετε το περιεχόμενο συχνά αλλά και –σημαντικό-  την αρχική σας σελίδα η οποία είναι η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς όταν σας επισκέπτεται οπότε θα πρέπει να μη φαίνεται πως μένετε στάσιμοι. Ειδάλλως, είναι πολύ πιθανόν οι επισκέπτες σας να κουραστούν και πολύ απλά να μην σας ξαναπροτιμήσουν.
  • …Μυστήριο. Κρατήστε το κοινό σας ενημερωμένο και αφήστε τους ..με την περιέργεια για να περιμένουν το επόμενο άρθρο , review – αξιολόγηση , ή ενδεχομένως για κάποιο καινούριο προϊόν που θα δημοσιεύσετε στην σελίδα σας.  Μόνο.. μην το παρακάνετε με την αναμονή γιατί και αυτή καμιά φορά κουράζει!
  • Καμπάνιες. Δημιουργήστε εκδηλώσεις, κληρώσεις ,δώστε ακόμη και..βραβεία και δώρα στους επισκέπτες σας! Δεν υπάρχει success story, είναι καθαρά στο φάσμα της φαντασίας σας και στο κατά πόσο θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την ιδέα σας. Επιπλέον δώστε ..φωνή στους επισκέπτες σας. Δημιουργήστε ερωτηματολόγια ή κάποια φόρμα επικοινωνίας και μάθετε τι αρέσει στο κοινό σας αλλά και εφόσον δεν τους αρέσει κάτι, μάθετε πώς θα μπορούσατε να το βελτιώσετε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε προαιρετικά κάποιο στοιχείο επικοινωνίας για να μείνετε σε επαφή μαζί τους όπως το mail τους στο οποίο μπορείτε να τους στέλνετε ενδεχομένως κάποια μελλοντική προσφορά ή ενημέρωση.
  • Κοινωνικά δίκτυα. Γνωρίζουμε όλοι πόση δύναμη έχουν πλέον. Συμπεριλάβετε στο site σας πληροφορίες όπως η σελίδα σας στο Facebook ή στο Instagram και δώστε στους επισκέπτες σας την δυνατότητα να σας βρίσκουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μένουν ενημερωμένοι για το οτιδήποτε και να σας ξαναεπισκέπτονται.

Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς ακόμη τρόπους για να έρθετε κοντά με το κοινό σας και να μείνετε σε επαφή μαζί τους. Ασχοληθείτε με την σελίδα σας, κάντε την ενδιαφέρουσα, προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, που τόσο πολύ επενδύσατε σε αυτά και θα δείτε πως θα έχει ανταπόκριση. Ακόμα και αν δεν έχετε την ανταπόκριση που θα θέλατε, ρωτήστε τους. Ζητήστε τους να σας πουν πως θα μπορούσατε να καλυτερεύσετε εσείς, ώστε να καλυτερεύσει και η δική τους εμπειρία με την σελίδα σας.

Top