Αρχική > Frontpage > Useful Info > Μήπως η ιστοσελίδα σας χρειάζεται αναβάθμιση;

Μήπως η ιστοσελίδα σας χρειάζεται αναβάθμιση;

– Γιατί η ιστοσελίδα μου αργεί να «φορτώσει»;

– Γιατί η ιστοσελίδα μου εμφανίζεται πλέον πολύ χαμηλά στις μηχανές αναζήτησης;

– Γιατί έχουν πέσει οι προβολές της ιστοσελίδας μου και χάνω υποψήφιους πελάτες;

– Είναι η ιστοσελίδα μου λειτουργική και για κινητά;

– Είναι η ιστοσελίδα μου αρκετά «ελκυστική»;

Αν σας απασχόλησε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα  το τελευταίο διάστημα, συνεχίστε να διαβάζετε

Εσείς πόση ώρα θα μπορούσατε να περιηγηθείτε σε μια ιστοσελίδα η οποία είναι δύσκολη και περίπλοκη στην χρήση, πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να κάνετε zoom in και zoom out , που αργεί να φορτώσει τις πληροφορίες  κάνοντας σας να χάνετε πολύτιμο χρόνο ή φαίνεται παλιά και «ξεπερασμένη»;  Θα ξαναεπισκεπτόσασταν την ίδια ιστοσελίδα για να κάνετε την δουλειά σας ή θα χρησιμοποιούσατε κάποια άλλη από τις αμέτρητες, πιο σύγχρονες και ενημερωμένες που θα σας εμφάνιζαν οι μηχανές αναζήτησης;

Όσο ..καλές και αν είναι οι προθέσεις σας και όσο χρόνο και να έχετε δαπανήσει στην επεξεργασία και στο στήσιμο της σελίδας σας, δεν πρέπει να επαναπαυθείτε. Στον κόσμο του διαδικτύου, οπου οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι και οι εξελίξεις τόσο ραγδαίες  η έκφραση ‘σαν το παλιό καλό κρασί’ είναι μάλλον άτοπη.  Αν δεν κρατάτε ενημερωμένη την ιστοσελίδα σας, αργά η γρήγορα κάποια καινούρια θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού στο οποίο απευθύνεστε με αποτέλεσμα σιγά σιγά να βλέπετε τις προβολές της να παίρνουν την κατιούσα και τις αγορές να πέφτουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν!

«Είναι η ιστοσελίδα μου αρκετά «ελκυστική»;

Μια σύγχρονη ιστοσελίδα που αντικατοπτρίζει μια επιτυχημένη επιχείρηση οφείλει να ακολουθεί τις νέες τεχνολογίες, να έχει μοντέρνο design ώστε να τραβάει το μάτι του εκάστοτε χρήστη και έπειτα βέβαια, να τον διευκολύνει να περιηγηθεί σε αυτήν.  Επενδύστε στην εμφάνιση της σελίδας σας, δώστε της την ικανότητα να κάνει εντύπωση και να «μένει» στον χρήστη της, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε πελάτη σας αλλά και να σας συστήσει σε άλλους υποψήφιους πελάτες.  Δώστε του την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με την σελίδα σας, να περιηγηθεί και σε άλλα section πέραν αυτού που τον έφερε αρχικά σε εσάς. Μπορεί κάποιος να την επισκέφτηκε τυχαία , για να παραμείνει όμως σε αυτήν, χρειάζεται να του δημιουργήσετε εσείς την συνθήκη για να παραμείνει.  Φροντίστε να τον κάνετε να μην «χαθεί» παρέχοντας του τα λεγόμενα ‘call to action buttons’ («κουμπιά» που καλούν τον χρήστη να κάνει κάποια ενέργεια ,για παράδειγμα  «αγοράστε τώρα»,  «χρειάζεστε βοήθεια;» )  τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στην σελίδα σας  είτε/και  δώστε στην διάθεσή τους  κάποια φόρμα επικοινωνίας για να μένετε σε επαφή μαζί τους. Εμπλουτίστε με εντυπωσιακές φωτογραφίες σχετικά με αυτό που θέλετε να πλασάρετε, για να σπάει και η μονοτονία του απλού κειμένου , προσέξτε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρια όπως  την γραμματοσειρά, τα χρώματα, τα λογότυπα -εικονίδια  και κάντε κατανοητό σε τι είδους  κοινό απευθύνεστε ώστε να προσελκύσετε τους σωστούς πελάτες για το προϊόν σας . Ακόμη, αν υπάρχει κάτι που δεν αντιπροσωπεύει πια την αισθητική σας, υπάρχει κάποια υπηρεσία που σταματήσατε να παρέχετε ή  συμπεριλάβατε κάποια καινούρια ,να ένας ακόμη λόγος  για αναβάθμιση ώστε να δίνετε το ξεκάθαρο μήνυμα, ειδάλλως μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με αιτήματα που δεν μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε και  παράλογες απαιτήσεις.

«Γιατί η σελίδα μου εμφανίζεται πλέον σαν δεύτερη/τρίτη/τελευταία επιλογή στις μηχανές αναζήτησης;»

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γιατί..Θέλει αναβάθμιση!

Οι μηχανές αναζήτησης  ανιχνεύουν αυτόματα την οποιαδήποτε αλλαγή στις σελίδες που φιλοξενούν στον ιστό τους και εντοπίζουν πρωτίστως ότι καινούριο υπάρχει ωστέ με την σειρά τους να βελτιστοποιήσουν την αναζητησιμότητά  τους  και να οδηγήσουν τους  χρηστες  κάθε φορά στην καταλληλότερη σελίδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καθενός.  Επομένως, αναβαθμίζοντας την δική σας σελίδα σε σταθερή βάση, διευκολύνετε και το δικό σας έργο αλλά και το δικό τους. Έτσι, παρέχοντας  στις μηχανές αναζήτησης  ξεκάθαρες περιγραφές, τίτλους και λέξεις κλειδιά τις βοηθάτε να οδηγήσουν τους υποψήφιους πελάτες σας κατευθείαν στην δική σας σελίδα.

«Γιατί το ποσοστό εγκατάλειψης στην σελίδα μου αυξάνεται συνεχώς;»

Αν έχουμε να κάνουμε με μια ειδησεογραφική σελίδα ή κάποιο blog είναι λογικό οι χρήστες να επισκέπτονται  μονάχα μια φορά την σελίδα και εφόσον παίρνουν την πληροφορία που έψαχναν εξαρχής  -εάν δεν τους τραβήξει κάτι άλλο την προσοχή ώστε να παραμείνουν-  να την εγκαταλείπουν. Σε περίπτωση όμως που μιλάμε για επιχείρηση ή εταιρεία που αποζητά αγοραστικό κοινό, το να μην αλληλεπιδρούν –και εν συνεπεία να μην κάνουν αγορές – μαζί της, αυτό είναι ολέθριο.

Μπορούμε να απαριθμήσουμε δεκάδες λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό και έναν μόνο λόγο για να το αποφύγουμε…

Είναι η σελίδα σας  λειτουργική; Εχει στηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Google και είναι συμβατή με όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ώστε να παρέχει μια ξεκούραστη πλοήγηση στον χρήστη; Μήπως έχει στηθεί με παρωχημένο κώδικα ο οποίος επιβραδύνει σημαντικά την ταχύτητά της με αποτέλεσμα ο χρήστης να χάνει την υπομονή του περιμένοντάς την να φορτώσει και εν τέλει να προτιμάει κάποια άλλη σελίδα; Έχει το λεγόμενο Responsive Design και για κινητές συσκευές; Δηλαδή, προσαρμόζεται κατάλληλα στις οθόνες  τους από άποψη διαστάσεων και προσανατολισμού ή εξαναγκάζει τους  χρήστες  κάθε τόσο  να μεγενθύνουν και  να κάνουν άβολα scroll up – scroll down – πλάγια scroll  με το κινητό τους;  Ειδικά σε αυτό πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία ,γιατί πλέον βάσει έρευνας, το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί το  smart phone τους για την πλοήγησή τους στον ιστό οπότε είναι καθοριστικό το να τους παρέχεται το πιο εύχρηστο ,καλύτερο, αλλά και γρήγορότερο δυνατόν περιβάλλον για να περιηγηθεί σε αυτόν. Εάν λοιπόν δεν είστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω βαίνουν λίαν καλώς, είναι καιρός να αλλάξετε τα πράγματα.

Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει ένα αξιοπρεπές site είναι το να αισθάνονται οι χρήστες του ασφαλείς.  Ένα site  που επενδύσαμε χρόνο, χρήματα και μεράκι γι’αυτό, δεν το εγκαταλείπουμε στην..ευχή του Θεού κάνοντάς το έτσι ευάλωτο σε οποιαδήποτε επικείμενη απειλή καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως αν γίνει στόχος κάποιου «επαγγελματία εισβολέα» θα έρθετε αντιμέτωποι με μια σειρά ατυχών συμβάντων και είναι πολύ πιθανό να εκτεθείτε εσείς αλλά και οι πελάτες σας. Μην ξεχνάτε πως οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν παλαιότερες τεχνολογίες και κωδικούς είναι πόλος έλξης για τους επίδοξους χάκερ καθώς είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές.

Επομένως δώστε μεγάλη βάση στην συντήρηση της ιστοσελίδας σας κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες  προστασίας της και ενημερώνετε την τακτικά ώστε να καλύπτετε πάντα τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν.

Για αυτό λοιπόν μην αναβάλλετε άλλο την αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας! Δώστε της την προσοχή που χρειάζεται,  εσείς οι ίδιοι ή αν δεν έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις και  χρόνο αναθέστε το σε κάποιον επαγγελματία για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πάντα!

Top