Αρχική > Frontpage > Useful Info > Κατασκευή ιστοσελίδων από ειδικούς vs do it yourself

Κατασκευή ιστοσελίδων από ειδικούς vs do it yourself

Ίσως πρίν από κάποια χρόνια, το διαδίκτυο να φάνταζε σαν μια επιπρόσθετη σκοτούρα στο κεφάλι σας, και να ήσασταν ικανοποιημένοι απλώς με την φυσική παρουσία της επιχείρησής σας στον χώρο.  Ανοίξατε το «μαγαζάκι» σας, είχατε τους σταθερούς και μη πελάτες σας , κάνατε την δουλειά σας για τις προβλεπόμενες οκτώ ώρες (ή και –πολύ- παραπάνω) και έτσι περνούσατε τις ημέρες σας.  Βλέποντας βέβαια πόσο σημαντικά εχει μπεί το ίντερνετ στην ζωή μας τελευταία, , σιγά σιγά αποζητάτε κάτι καλυτερο. Πλέον, η ύπαρξη μιας διαδικτυακής ταυτότητας  για μια εταιρεία ή επιχείρηση είναι τόσο σημαντική όσο το διαβατήριο για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό! Δεν νοείται σήμερα μια επιχείρηση που.. σέβεται τον εαυτό της  αν δεν διαθέτει ένα website ,ένα μέρος  που παραθέτει την φιλοσοφία της και  προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα –υπηρεσίες της κάνοντάς την έτσι εύκολα προσβάσιμη σε πελάτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το ερώτημα όμως είναι : να επενδύσω σε κάποιον επαγγελματία για να μου φτιάξει την δική μου ιστοσελίδα ή μπορώ να την φτιάξω και μόνος μου εξίσου καλά;

Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο, σίγουρα θα βρείτε πολλά άρθρα κατασκευής  ιστοσελίδας , tips για να την φτιάξετε μόνοι σας , και όλα αυτά προσφέρονται σε εσάς ακόμα και δωρεάν.  Τελικά, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποκλειστικά από εσάς ίσως δεν φαντάζει και τόσο δύσκολη υπόθεση και θέλετε να το δοκιμάσετε. Πολύ καλά! Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς χρειάζεστε!

Ας θεωρήσουμε λοιπόν πως έχετε τουλάχιστον τις απαραίτητες γνώσεις  και δεξιότητες  για να στήσετε σωστά, λειτουργικά και ποιοτικά μια ιστοσελίδα που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εσάς και την επιχείρησή σας και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.  Πως έχετε δηλαδή άνεση σε κώδικες προγραμματισμού, εξοικίωση με πλατφόρμες και εργαλεία που βοηθάνε στην παρακολούθηση της σελίδας σας όπως Google Analytics, γνώσεις γραφιστικής  marketing και SEO, ευχέρεια στον γραπτό λόγο, πείρα στα social media και επιπλέον είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει, οποιαδήποτε στιγμή και να προκύψει. Επίσης γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργούν οι  περισσότερες  μηχανές αναζήτησης, οπότε σας είναι πολύ εύκολο να προβλέψετε την κατάταξη που θα σας δώσουν στον ιστό, καθώς σε τελική ανάλυση αυτές είναι που θα καθορίσουν το κατά πόσο είναι επιτυχημένη η προσπάθειά σας (και η ιστοσελίδα σας) ή όχι.

Πέραν των  λειτουργικών δεξιοτήτων που ανέφερα πιο πάνω, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει μοντέρνο design, να μπορεί να τραβήξει το βλέμμα του κοινού στο οποίο θα θέλατε να απευθυνθείτε ωστέ να την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και να είναι συνέχεια ενημερωμένη ώστε να βοηθήσετε αυτό το κοινό να παραμείνει. Απαραίτητο είναι το να βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με την ιστοσελίδα σας  και όχι απλώς να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για να την παρατήσετε στην συνέχεια. Το κοινό και οι υποψήφιοι πελάτες σας θα μπορούν να σας γνωρίσουν μέσα από την ιστοσελίδα σας και να σας «βρούν» 24 ώρες το 24ωρο, σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκονται . Για να παραμείνουν ωστόσο  σε εσάς (και να μην προτιμήσουν κάποιον ανταγωνιστή σας) θα πρέπει εσείς που δημιουργήσατε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα με σκοπό να διαφημίσετε καλύτερα την δουλειά σας ,να τους κάνετε να συνεχίσουν να προτιμούν εσάς.  

Πολλές απαιτήσεις, σωστά;  Κι’ όμως, εφόσον αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τις άπειρες άλλες «πρόχειρες»  ιστοσελίδες , αυτές είναι οι ελάχιστες δεξιότητες που πρέπει να κατέχετε.

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι μια επένδυση, ένα δημιούργημα το οποίο θέλει  συνεχή φροντίδα αλλά και εμπειρία. Είναι όπως καταλαβαίνετε  μια συλλογική προσπάθεια, το αποτέλεσμα της εργασίας μιας ομάδας εξειδικευμένων ατόμων της κάθε ειδικότητας που απαιτείται .Οι συγκεκριμένοι , θα σας προτείνουν την πιο συμφέρουσα και αποδοτική λύση με βάση τις ανάγκες  -τις δικές σας και της επιχείρησής σας- και επιπλέον θα σας παρέχουν την βοήθεια τους και τις γνώσεις τους οποιαδήποτε στιγμή τις  χρειαστείτε, δουλεύοντας  στο παρασκήνιο για να πετυχαίνουν κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Αυτά λοιπόν είναι τα κύρια μελήματά σας ως προς την κατασκευή μιας ποιοτικής ιστοσελίδας.  Ότι και να αποφασίσετε, είτε το να την φτιάξετε μόνοι σας είτε το να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες , να θυμάστε πως έχουν την ίδια μεγάλη σημασία και τα βήματα κατασκευής της,  γιατί πρέπει να υπάρχουν… ισχυρές βάσεις  αλλά και τα βήματα που θα κάνετε στην συνέχεια για να εξασφαλίσετε την αποδοτικότητα και την επίδραση που θα έχει στο κοινό!

Top