Αρχική > Frontpage > Useful Info > Οι αιτίες που οι πληρωμένες διαφημίσεις αποτυγχάνουν

Οι αιτίες που οι πληρωμένες διαφημίσεις αποτυγχάνουν

Προέκυψε η ανάγκη διαφήμισης ενός καινούριου προϊόντος. Επενδύσατε χρόνο και χρήματα και βάλατε τον διευθύνων σύμβουλο ,τον υπεύθυνο marketing της εταιρείας σας είτε κάποια διαφημιστική  –εν πάσει περιπτώσει, το κατάλληλο άτομο!-  να το  διαφημίσει στην Google, Social Media ακόμα και στην TV. Το αποτέλεσμα ήταν ποιοτικό και ενδιαφέρον. Κι’ όμως, αφού κάνατε όλες τις κατάλληλες κινήσεις, γτ η διαφήμιση..…πάτωσε;!

Η απάντηση, ή μάλλον η.. ερώτηση είναι απλή :  ‘’Συγγνώμη κύριε….ποιός είστε;;;’’

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!  Είτε η διαφήμιση απέβλεπε στην πώληση κάποιου προϊόντος και προφανώς τα αποτελέσματα των πωλήσεων δεν ήταν αυτά που αρχικά υπολογίζατε, είτε αποσκοπούσε στο να πάρει προβολές που μετέπειτα θα απέδιδε σε κέρδη ανα κλικ είτε παρέπεμπε σε κάποιον ιστότοπο στον οποίο θα πληρωνόσασταν έπειτα από κάποια εγγραφή (η αγορά) απέτυχε παταγωδώς. Προφανές. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις έχουν μεγάλο ποσοστό αποτυχίας καθώς στην ουσία, ο κόσμος ..δεν σας γνωρίζει! Δεν μπορεί να σας εμπιστευτεί εφόσον δεν έχει ξανακούσει για εσάς. Ακόμα και αν όντως τον ενδιαφέρει αυτό που του πλασάρετε, μπορεί στο παρελθόν να είχαν κάποια άσχημη εμπειρία με..τσαρλατάνους που τους παραπλάνησαν διαδικτυακά και αυτό να τους αποτρέπει από το να αγοράσουν / επισκεφτούν/ αλληλεπιδράσουν με την σελίδα σας, εφόσον η διαφήμιση στοχεύει εκεί για να έχετε έσοδα.

Δυστυχώς, όταν δεν υπάρχει απήχηση, το κόστος ανα κλικ αυξάνεται, με συνέπεια επίσης να εμφανίζεται και σε λιγότερο κόσμο. Επομένως αυτό είναι καταστροφικό, με εσάς να βρίσκεστε εκτεθιμένοι απέναντι στον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό που υπάρχει και χρεωμένοι με μια διαφήμιση που προοριζόταν στην ουσία να αποτύχει!

Σίγουρα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αρκετές διαφημίσεις που στοχεύουν παραδείγματος χάριν σε ένα συγκεκριμένο είδους κοινού και δεν έχουν την ανάγκη να υπάρχει κάποια υπάρχουσα φήμη για την αξιοπιστία του προϊόντος (ή μπορεί να μην έχουν καν ανταγωνισμό) πετυχαίνουν. Ας δούμε όμως τι λύσεις υπάρχουν όταν θέλουμε να προβάλλουμε κάτι καινούριο , που ο κόσμος δεν το γνωρίζει ήδη.

Κάντε πρώτα γνωστούς..εσάς! Βοηθήστε τον κόσμο να σας μάθει ώστε να σας αναγνωρίζει και να σας εμπιστεύεται. Επενδύστε σε δημόσιες σχέσεις , στον Τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, κάντε χορηγίες και εκδηλώσεις, εσείς θα διαλέξετε τον τρόπο προβολής σας ,είναι στο χέρι σας να κάνετε το όνομα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας αναγνωρίσιμες στο κοινό.

Ακόμη, μπορείτε να στοχεύσετε (τουλάχιστον αρχικά) στην διαφήμιση που απευθύνεται στο κοινό που έχει ήδη κάποια εμπειρία μαζί σας. Χρησιμοποιήστε τους διαθέσιμους τρόπους επικοινωνίας που διαθέτετε για να τους ευχαριστήσετε και για να ..ξανα- διαφημιστείτε (remarketing) σε εκείνους όπως τηλέφωνα, e-mails αλλά και κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook και Instagram. Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες σας, εφόσον είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες σας, είναι οι ιδανικότεροι διαφημιστές (και επιπλέον, δωρεάν!) για την εταιρεία σας. Είναι οι ίδιοι επίσης που εφόσον σας γνωρίζουν και σας εμπιστεύονται, θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αναλογία κλικ / πώλησης και επιπλέον για να  μειώσετε το κόστος ανα κλικ των πληρωμένων σας διαφημίσεων

Εφόσον λοιπόν έχετε αποκτήσει κάποια αναγνωρισιμότητα, και εφόσον εμπιστεύεστε αρκετά και γνωρίζετε  πως το προϊόν ή οι υπηρεσίες σας «αξίζουν» και αρέσουν στο κοινό πάρτε τότε την απόφαση να επενδύσετε στο digital marketing.

Με υπομονή -γιατί το να εδραιωθείτε σε οποιονδήποτε χώρο συνήθως δεν γίνεται εν μία νυκτί – επιμονή, πίστη, δοκιμές αλλά και ..κεφάλαια είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αγγίξετε την επιτυχία!

Top