Αρχική > Frontpage > Useful Info > Γιατι χρειάζεστε την δική σας ιστοσελίδα

Γιατι χρειάζεστε την δική σας ιστοσελίδα

Στη σημερινή εποχή το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους και να ανοίξουν νέα κανάλια προβολής, ανάπτυξης πωλήσεων και εκβάθυνσης σχέσεων. Αυτό το περιβάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αφού μια επιχείρηση που έχει στόχο την επιτυχία, θα πρέπει να διαθέτει και εδραιωμένη παρουσία. Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός για την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας.

Ποιοι όμως είναι ακριβώς αυτοί οι λόγοι που καθιστούν την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας ως απαραίτητη; Η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητη για μια σειρά λόγων που συνδέονται και έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την επιχείρηση σας..

Καθρέφτης της επιχείρησης

Μια ιστοσελίδα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αντανάκλαση σε ένα καθρέφτη. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται μια επιχείρηση στο διαδίκτυο μπορεί να πει πολλά σχετικά με το μέγεθος και την κουλτούρα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, αν μια επιχείρηση έχει μια εξαιρετικά απλή διαδικτυακή παρουσία είναι πολύ πιθανό οι χρήστες να εκλάβουν μια αρνητική άποψη.

Μια πλήρως ολοκληρωμένη ιστοσελίδα που παρέχει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο είναι πιθανό να εμπνεύσει και να αποπνεύσει έναν αέρα αξιοπιστίας προς το χρήστη. Μερικές από τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να περιέχει είναι μια σύντομη περιγραφή, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει και τα διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας.

Επιπλέον, ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του χρήστη ως προς το κύρος της επιχείρησης είναι και η φιλοξενία σε ένα server. Η χρήση υπηρεσιών δωρεάν φιλοξενίας μπορεί να δημιουργήσουν μια εσφαλμένη εκτίμηση ως προς το μέγεθος και την κατάσταση της εταιρείας. Δώστε λοιπόν την απαιτούμενη σημασία και εδραιωθείτε ηλεκτρονικά με μια ιστοσελίδα που θα εμπνέει και θα προκαλεί σεβασμό.

Αμεσότητα με τους καταναλωτές

Μια από τις πρώτες απαντήσεις που μπορεί να πάρετε στην ερώτηση γιατί χρειάζομαι τη δική μου ιστοσελίδα, είναι φυσικά και αυτή που περιγράφει τη σχέση σας με τους υποψήφιους ή υφιστάμενους καταναλωτές. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας μπορεί να δημιουργήσει ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας με το κοινό σας. Ο λόγος είναι πως οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες και να διαβάζουν περιγραφές των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρετε. Θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα νέα της επιχείρησης και να επικοινωνούν μαζί σας. Αναμφίβολα αυτό θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο για να πετύχετε καθώς θα χρειαζόταν να δαπανήσετε ένα υπέρογκο ποσό σε διαφημιστικές καμπάνιες. Με την δική σας ιστοσελίδα μπορείτε να συγκεντρώσετε λοιπόν όλα όσα χρειάζεται να μάθει ένας χρήστης.

Η άμεση σχέση που μπορεί να αναπτύξει η ιστοσελίδα σας είναι αμφίδρομη. Με άλλα λόγια, δεν θα επωφεληθεί μόνο ο καταναλωτής αλλά και εσείς μέσω αυτής της σχέσης. Η ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κανάλι ανταλλαγής πληροφοριών. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μαζί σας τις απόψεις τους και να δίνουν ανατροφοδότηση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Με τη σειρά σας, εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτά τα σχόλια για να βελτιωθείτε σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, η αμεσότητα στη σχέση σας με τους καταναλωτές μπορεί να γίνει και μέσω ερευνών όπου θα μπορείτε να δέχεστε τις απόψεις των χρηστών για συγκεκριμένα θέματα και να τις χρησιμοποιήσετε στο πλάνο ανάπτυξης της επιχείρησης σας. Έχοντας τη δική σας ιστοσελίδα αποκτάτε αυτόματα ένα εύκολο, δωρεάν και καθόλου χρονοβόρο τρόπο να συσφίξετε και να εμβαθύνετε τις σχέσεις με τους πελάτες σας.

Εύκολη αποδοχή

Οι χρήστες του διαδικτύου τείνουν να δημιουργούν τάσεις μέσω των αξιολογήσεων που κάνουν σε προϊόντα και υπηρεσίες που απολαμβάνουν. Η δημιουργία μιας δικής σας ιστοσελίδας θα βοηθήσει να προβάλετε θετικές κριτικές που μπορούν να επηρεάσουν ένα νέο κύμα επισκεψιμότητας ή πωλήσεων. Σχετικές έρευνες δείχνουν πως 9 στους 10 χρήστες που πραγματοποιούν αγορές μέσω του διαδικτύου έχουν επηρεαστεί από αντίστοιχες κριτικές ή προβολές. Δημιουργώντας μια δική σας ιστοσελίδα μπορείτε λοιπόν να συγκεντρώσετε και να προβάλετε τις θετικές σας αξιολογήσεις.

Έχετε τον απόλυτο έλεγχο

Η κεντρική ιδέα πίσω από την εδραίωση της εύκολης αποδοχής σας από το κοινό με την προβολή θετικών αξιολογήσεων, είναι το γεγονός πως εσείς έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην ιστοσελίδα σας. Έχοντας μια δική σας ιστοσελίδα μπορείτε να ελέγχετε τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει και το είδος του περιεχομένου που αναρτάτε. Μέσω ενός δικού σας μοναδικού περιεχομένου μπορείτε να περάσετε να αντίστοιχα μηνύματα προς τους χρήστες ή τους συνεργάτες σας. Επιπλέον, θα μπορείτε να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η φιλοσοφία της επιχείρησης σας και το ύφος με το οποίο απευθύνεστε στο κοινό σας.

Ανάπτυξη συνεργασίας

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον που προσφέρει το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει και σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου σας και όχι μόνο. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο χρειάζεστε τη δική σας ιστοσελίδα. Μια επιχείρηση που διαθέτει μια σωστά κατασκευασμένη και προσεγμένη ιστοσελίδα μπορεί να αναπτύξει ή να συσφίξει σχέσεις συνεργασίας στο χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι πιθανοί συνεργάτες που θα αναζητήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες στις μηχανές αναζήτησης, θα βρουν στα αποτελέσματα την ιστοσελίδα σας και είναι πολύ πιθανό πως θα αναπτύξετε το δίκτυο συνεργατών σας μέσω αυτής. Με τη δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας μπορείτε επίσης να διευρύνετε το ήδη υπάρχον δίκτυο συνεργατών σας σε περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο και να καταφέρετε να μειώσετε το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης σας ή να αυξήσετε τα έσοδα σας.

Η δική σας ιστοσελίδα μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως ένα μέσο επικοινωνίας με αυτές τις επιχειρήσεις, αφού τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για να ενημερώνετε το υφιστάμενο δίκτυο συνεργατών σας για διάφορα εταιρικά θέματα που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν. Μπορείτε να παρουσιάζετε νέα προϊόντα, τιμοκαταλόγους, συχνές ερωτήσεις και οδηγούς καλής πρακτικής. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προβάλετε ένα πιο επαγγελματικό και αξιόπιστο προφίλ της εταιρείας σας. Τέλος, η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και χρόνο που θα δαπανούσατε για να ενημερώσετε τους συνεργάτες σας.

Πωλήσεις

Word Sales on ascending arrow above bar graph of Wooden small cubes isolated on black background. Chalk drawing on blackboard. Business Concept image.

Το διαδίκτυο σήμερα αποτελεί μια απόλυτα ανταγωνιστική μορφή πωλήσεων σε σύγκριση με τα παραδοσιακά φυσικά καταστήματα. Με τη χρήση εικόνων και άλλων πολυμέσων το διαδίκτυο διαμορφώνει συνεχώς αυξανόμενες τάσεις στις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών. Γιατί λοιπόν να μην επωφεληθείτε από μια παγκόσμια αγορά; Η επιχείρηση σας μπορεί να αναπτύξει μια τεράστια δυναμική και να εξερευνήσετε νέες προοπτικές επαγγελματικής καταξίωσης δημιουργώντας τη δική σας ιστοσελίδα.

Μια ιστοσελίδα εκτός από τις βασικές πληροφορίες και το εταιρικό σας προφίλ μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις της επιχείρησης σας είτε μέσω της προβολής των προϊόντων σας είτε μέσω της διάθεσης επιλογών για ηλεκτρονικές αγορές. Για μια ήδη υπάρχουσα επιχείρηση στο χώρο, το κόστος μπορεί να είναι ελάχιστο καθώς μπορεί να εκμεταλλευτεί το ήδη υπάρχον πελατολόγιο, τους συνεργάτες και το απόθεμα προϊόντων.

Ουσιαστικά, θα πρέπει απλά να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας και να εφαρμόσετε μια σωστή στρατηγική προώθησης. Μακροπρόθεσμα θα αντιληφθείτε πως αυτή σας η κίνηση ήταν σωστή καθώς θα παρατηρήσετε αύξηση των πελατών σας, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας και αύξηση στις πωλήσεις σας.

Η ιστοσελίδα που παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών δεν απευθύνετε μόνο σε επιχειρήσεις που διαθέτουν στην αγορά προϊόντα. Ακόμα και μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αγοράζουν πακέτα υπηρεσιών ή να κλείνουν ραντεβού με εσάς εύκολα και γρήγορα.

Ανάπτυξη εργασιακών σχέσεων

Σε περίπτωση που η επιχείρηση σας έχει καταστήματα ή γραφεία σε διάφορες τοποθεσίες, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των υπαλλήλων. Επιπρόσθετα, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα σύνδεσμος μεταξύ της διοίκησης με τους υπαλλήλους.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να αποθηκεύει και να μετακινεί έγγραφα μέσω μιας ασφαλούς λειτουργίας της ιστοσελίδας της. Οι εργαζόμενοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο χρειάζονται και να παρακολουθούν την πρόοδο θεμάτων που τους απασχολούν.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, η ιστοσελίδα μπορεί να περιλαμβάνει οδηγούς καλής πρακτικής και αντιμετώπισης θεμάτων. Επιπλέον, μπορεί να συμπεριλαμβάνει ενημερωτικά δελτία και αναφορές. Η ιστοσελίδα σας μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως ένα σημείο εκπαίδευσης των εργαζομένων αφού μπορείτε να συμπεριλάβετε υλικό εκμάθησης και επιμόρφωσης τους. Αν λοιπόν η επιχείρηση σας είναι χωρισμένη σε τμήματα που χρειάζονται να αναπτύξουν μια στενή επικοινωνία μεταξύ τους, τότε είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει την δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας αναγκαία.

Ανταγωνισμός

Ένας επιπλέον λόγος για να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα είναι πως το διαδίκτυο προσφέρει ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο όμως μπορείτε να ανταγωνιστείτε με ίσους όρους εταιρείες από όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια προσφέρει το ίδιο βήμα σε όλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να προβάλουν τα προϊόντα τους σε ένα τεράστιο κοινό. Σε αυτό τον έντονο ανταγωνισμό όπου όλες οι εταιρείες έχουν μια θέση, για να ξεχωρίσει μια ιστοσελίδα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένη και να ακολουθεί ένα άρτιο στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ. Γι’αυτό το λόγο, βεβαιωθείτε πως θα αδράξετε την ευκαιρία που σας παρέχει το ίντερνετ και θα δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα.

Η τέλεια διαφήμιση

Για μια επιχείρηση που επιθυμεί να προωθήσει και να προβάλει την εικόνα της, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει αλλά και να αναπτύξει μια ευρύτερη επικοινωνία με το κοινό, η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποτελεί ίσως τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Σήμερα, το κόστος προβολής μιας εταιρείας με τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης όπως η τηλεόραση, οι εφημερίδες και τα περιοδικά είναι αισθητά αυξημένο. Συγκρίνοντας τις δυο μεθόδους προβολής και διαφήμισης, μπορείτε να καταλάβετε πως η δημιουργία και διατήρηση μιας ιστοσελίδας παρουσιάζει μειωμένο κόστος. Με μόνο μια ιστοσελίδα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τους διαφημιστικούς σας στόχους και να δείτε τα έσοδα σας να αυξάνονται.

24/7

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την επιχείρηση σας θα μπορεί να σας παρέχει ακόμα ένα πολύ σημαντικό προνόμιο. Η επιχείρηση σας θα είναι προσβάσιμη από το κοινό σε βάση 24 ωρών και 365 ημερών. Χωρίς να προσλάβετε επιπλέον προσωπικό και χωρίς να ανεβάσετε και άλλο το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης σας, μια ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να είσαι «ανοικτοί» συνεχόμενα.

Σε αυτή την μοναδική δυνατότητα που σας παρέχει η ιστοσελίδα σας μπορείτε να εφαρμόσετε ένα άρτια καταρτισμένο πλάνο προώθησης της μέσω του Search Engine Optimization για να πετύχετε μια καλή θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία προβολής όπως το AdWords για να βεβαιωθείτε πως οι πωλήσεις σας θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Η ιστοσελίδα μπορεί να είναι το κατάστημα ή το γραφείο σας που εξυπηρετεί πελάτες διαρκώς, χωρίς επιπλέον κόστος.

Η δύναμη των αριθμών

Αν ακόμα αναρωτιέστε για ποιό λόγο χρειάζεστε τη δική σας ιστοσελίδα και αν ακόμα πιστεύετε πως δεν θα έχετε κανένα όφελος από την κατασκευή της, μπορούμε να σας αλλάξουμε γνώμη με μόνο μερικά στοιχεία. Μέσω των πιο κάτω στοιχείων μπορείτε να καταλάβετε τη δύναμη και το μέγεθος του διαδικτύου. Η δυναμική μιας επιχείρησης που διατηρεί τη δική της ιστοσελίδα μπορεί να εκτοξευθεί, δεδομένου ότι ακολουθεί ένα σωστό πλάνο κατασκευής και προώθησης. Η δύναμη των αριθμών είναι ικανή να σας πείσει να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

• Για κάθε λεπτό της ώρας οι χρήστες του διαδικτύου πραγματοποιούν περίπου 500.000 αναζητήσεις στη δημοφιλή μηχανής αναζήτησης της Google.
• Με βάση σχετικές έρευνες, ένα ποσοστό της τάξης του 65% των ατόμων που έχουν smartphones αναζητούν και αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου.
• Ένα ποσοστό ίσο με 57% των επιχειρήσεων στο πλανήτη, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα νέο πελάτη μέσω της ιστοσελίδας τους.
• Έρευνα έχει αποδείξει πως 78% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο έχουν αναζητήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που τους ενδιαφέρει.
• Υπολογίζεται πως περίπου το 1/3 του πληθυσμού της γης έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται μεγαλύτερο στις ανεπτυγμένες χώρες. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε πως το ποσοστό αυτό στην Αμερική είναι 75%.
• Σε μια μόνο ημέρα γίνονται 2 εκατομμύρια αναρτήσεις περιεχομένου στο ίντερνετ.

Top